SENDERISME A LA VALLDIGNA, DISSABTE 25-02-2012

Nom tradicional: SENDA DE LES CREUS (PR-CV38).
Longitud: 12 km.
Desnivell: Entre els 45m del canal de defensa, i els 542m de l’Alt de les Creus.
Temps aproximat: 3 h 45’.
Dificultat: Mitjana.

L’Eixida a les 8h. des de l’aparcament del carrer de les Marjaletes, a l’entrada de Tavernes per la costa.

Itinerari:
Canal de defensa PR-CV 40, senda dels Amoladors ruta històrica que puja serpentejant per tot el barranc de la Penya Roja, té una llargària aproximada de 3km., penja en el mateix vessant del barranc fins a arribar dalt del tossal de la Sangonera i a la font de la Sangonera on s'esmorzarà .

Seguim avant per a ascendir fins a l’Alt de les Creus (542m). Des del mirador de la Valldigna podem veure tota la comarca i les poblacions de Tavernes, Benifairó i Simat de la Valldigna. Al fons podem distingir perfectament el pla de Barx i les muntanyes del Toro, Mondúver i Buixcarró, tot acompanyat per una excepcional vista del mar Mediterrani. També hi podem observar algunes de les principals muntanyes del sud (Montgó, Benicadell, Montcabrer, etc.) i de les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana.

Desprès la ruta continua senda a baix en direcció al mar, passant pel davallat tres vessants. Sempre de baixada i passem per un pas estret i costerut anomenat l’Escala, poc després apleguem a la zona de les Fontetes de Cantus, vora unes solsides de roques.

Continuem senda avall i deixem a mà dreta les ruïnes dels Castellets, el camí continua baixant fins al canal de defensa, i finalment, arribem a Tavernes de la Valldigna.

Des del Grup Muntanya Valldigna esperem que la gent gaudesca de la marxa i respecte la natura.

Per a realitzar aquesta activitat amb el GMValldigna, cal tenir la targeta federativa o tindre una assegurança d'accidents equiparable. Qui no estiga assegurat ha de pagar (2-3 eur) en concepte de segur d'accidents per a poder participar en l'activitat. També, podeu tramitar la vostra targeta federativa mitjançant el GMValldigna.