MEMBRES DEL GMV PARTICIPEN EN LA 43ENA RENOVACIÓ DE LA FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA.

Des del passat 28 de gener i fins al pròxim 19 de febrer s'estan realitzant activitats de muntanya en referència a la 43èna renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Es tracta d'agafar la flama i pujar-la a un cim determinat, després agafa el relleu de la flama altra entitat muntanyenca per a portar-la fins a altre cim, i així successivament. La flama és el símbol que la llengua catalana està viva i recorre totes les muntanyes dels territoris de parla catalana.

El passat diumenge 12 de febrer, organitzat pel Centre Excursionista Castell del Rebollet i amb la col·laboració del Grup Muntanya Valldigna, entre altres, s’ha dut a terme en la localitat de la Font d'En Carròs una activitat muntanyenca sobre la 43ena renovació de la Flama de la Llengua Catalana, en la qual, han participat membres del GMValldigna, així com altres que acudiren de la resta del territori del País Valencià.

Eixírem des de la Plaça de l'Ajuntament a les 8:30h enfilant-nos pel camí del cementiri cap a la senda de la Mola. Continuàrem la senda i arribàrem a l’Estepar i al cim de les Covatelles on vam esmorzar amb les precioses vistes de l’entorn; la marjal, la mar, el Montgó, la Safor, el Benicadell... Després d'esmorzar baixàrem per l'assegador, travessant un espès bosc de pins interromput bruscament per un tallafoc provocat per la instal·lació d'una conducció de gas. Baixàrem uns metres pel tallafoc per agafar la senda de l’Arrullador fins el parc de la Plana i, finalment, arribàrem al punt de partida, la Font d’En Carròs.

Durant l'excursió es va portar la Flama de la Llengua que el Centre Excursionista de Castelló va lliurar el passat diumenge 5 de Febrer en Sant Joan de Penyagolosa al Centre Excursionista Castell del Rebollet, recollida per Mari Carmen Tàrrega.

A les 13:00h es va fer l'acte de clausura, amenitzat pels dolçainers i tabaleters de la zona, on es van dedicar unes paraules en memòria de tots i totes aquelles persones i entitats del muntanyisme que lluiten per defendre la nostra llengua i el nostre territori, amb un especial homenatge a Pompeu Fabra, lingüista savi i excursionista exemplar.

Des del Grup Muntanya Valldigna volem felicitar el Centre Excursionista Castell del Rebollet per l'organització de l'activitat que va contar amb un centenar de participants, els quals, van gaudir de l'entorn natural de la zona amb el caliu de la bona gent de la muntanya.