EL GRUP MUNTANYA VALLDIGNA CELEBRA EL CAP D'ANY A LA BASTIDA


Membres del Grup Muntanya Valldigna acompanyats de companys i companyes del País Valencià i de Catalunya han celebrat el Cap d'Any a l'Alberg La Bastida.



El divendres 30 de desembre, per la vesprada, arribaven a l'alberg companys i companyes de diferents entitats del muntanyisme del País Valencià i de Catalunya per a passar 2 nits a l'alberg. Per la nit es va fer una torrada de carn, seguida d'una tertúlia sobre el paratge Municipal de Quatretonda i les possibilitats de muntanyisme a la zona.



Dissabte es realitzà una excursió a Xàtiva on van poder conèixer de primera mà, part de la cultura, la història i la gastronomia de la zona. Van visitar el casc antic i el Castell de Xàtiva i després anaren a degustar a hora de dinar un plat tradicional d'arròs al forn, al Bar – Restaurant El Lleó. Per la vesprada tornaren al refugi per a preparar el sopar de Cap d'Any.




A la nit celebraren el cap d'any de forma tradicional, sense cap tipus d'aparell radiofònic ni televisiu. Quan va arribar l'hora de les campanades amb una cullera i un perol es va simular el toc de les campanes, amb la degustació del raïm per part d'uns o gallons de taronges per part d'altres, seguit de les felicitacions corresponents. La festa va continuar fins a la matinada, amb música tradicional, jocs i tertúlies diverses.



A l'endemà, a les 11h, es va realitzar una passejada on els muntanyencs van poder gaudir del patrimoni natural i cultural de la zona. A les 14:30 h arribaven a l'alberg i degustaven un bon plat de Cus-cus, per a després, tornar cap a casa amb la satisfacció d'haver passat un Cap d'Any especial i diferent amb companyia de companys i companyes del món del muntanyisme i d'altres en ple Paratge Natural, rodejats de muntanyes i paisatges sorprenents.




Xavi Català,



Grup muntanya Valldigna.