I CURS DE PLANTES AROMÀTIQUES, MEDICINALS I CULINÀRIES




El Grup Muntanya Valldigna ha organitzat durant els dies 3 i 4 de desembre el I Curs de Plantes aromàtiques, medicinals i culinàries en el Refugi-alberg La Bastida.

El curs ha estat impartit per Vicent López Ferrandis i va començar el dissabte amb una introducció de la història de la humanitat, relacionat amb les plantes medicinals.

Durant tota la jornada es van explicar les propietats i característiques identificatives de diferents especies vegetals: com el timó, la camamilla, el rabet de gat, la maria llussia, el romer, etc. Després de dinar, els alumnes realitzaren una eixida per la zona del Pla dels Engolidors per a identificar les diferents especies explicades pel matí. A les 18 hores finalitzava la primera jornada del curs. Per la nit, després de sopar, es va fer una projecció audiovisual de les diferents activitats realitzades al cap de l'any pel Grup Muntanya Valldigna: eixides senderistes, voluntariats ambientals, coordinació de feines de neteja i condicionament dels terrenys cremats per l'incendi de l'any passat a Simat de la Valldigna, activitats federatives, activitats en l'alberg La Bastida, etc.

En la jornada del diumenge es realitzà una excursió a la microreserva de flora del Pla de Mora, on s'identificaven diverses especies endèmiques: un tipus de violeta, Erica terminalis, etc. A les 14 hores es disposaven a dinar arròs caldós i després es feia una tertúlia sobre les vivències passades en l'alberg al llarg dels dos dies.

Els participants van poder gaudir de diferents plats de la nostra cuina mediterrània i prendre infusions de brosetes de diferents especies vegetals explicades durant el curs.

Finalment, es va fer entrega d'un diploma acreditatiu per a cada participant.

El refugi-alberg La Bastida es convertix en un lloc idoni per a realitzar aquest tipus d'activitats, ja que està ubicat en un paratge natural on els alumnes poden identificar especies vegetals diverses i endemismes peculiars de la zona.











Video