MEMBRES DEL GRUP MUNTANYA VALLDIGNA PARTICIPEN EN EL 35é APLEC EXCURSIONISTA DELS PAÏSOS CATALANS.

Del 29 d'octubre a l'1 de desembre ha tingut lloc el 35é Aplec Excursionista dels PPCC a l'Alguer, a l'illa de Sardenya. Cal destacar que és la primera vegada que se celebra en aquest indret.


L’organització d’aquest 35é Aplec ha anat a càrrec del Centre Excursionista de l'Alguer i la mateixa ciutat de l'Alguer. Altres entitats també han col·laborat com l'Agrupació Excursionista Muntanya Sant Andreu de Palomara, l'Associació Ciclista Montain-bike “Sos Perdularios”, el Centre Excursionista de Catalunya, el Centre Excursionista de Pedreguer, el Club Muntaner Mollet, el Centre Excursionista de Castelló, etc.
Al llarg dels quatre dies, al voltant d’unes 850 persones vingudes de tots els indrets dels Països Catalans: del Principat, de les Illes, de l’Alguer, de la Catalunya Nord i del País Valencià, han gaudit d’una trobada marcada per una programació diversa.L’Aplec ha consistit en un gran ventall d’excursions de muntanya de diferent complexitat, xerrades, música en directe, conferències, dansades tradicionals, etc., i el sopar tradicional de germanor. Cal destacar, les vistes espectaculars a la mar en gran part de les rutes i la gran biodiversitat de flora de la zona. I també, la qualitat dels artistes que van actuar al llarg dels dies.La cloenda va estar presidida per la coordinadora del Centre Excursionista de l'Alguer, Irene Coghene i altres representants de l'entitat, que van traspassar la bandera de l’Aplec als representants de l’any vinent, que serà el 36é i que es realitzarà a la Catalunya Nord.Una trentena de membres del Grup Muntanya Valldigna i dels Amics del Buscarró van participar en aquesta 35ena edició. Xavi Català, representant de l'organització del 33é aplec a la Valldigna el 2009, destaca l’ambient de normalitat, civisme i germanor que es va respirar al llarg dels quatre dies. I, a més a més, anima a continuar assolint llaços d’unió entre el món del muntanyisme.Des del GMV volem felicitar a l'organització per l'èxit de participació i per haver aconseguit fer-nos passar uns dies tan agradables pels voltants de les muntanyes, la mar i els seus pobles. I també, volem retre un homenatge molt especial a la figura de Francesc Beato, coordinador dels 34é aplecs excursionistes passats i que va morir en accident de trànsit aquest any passat. Sempre el tindrem en el nostre record.


Vídeo