ACTE D'INAGURACIÓ DEL REFUGI-ALBERG LA BASTIDA

Este dissabte 15 d’octubre es va celebrar la inauguració del refugi-alberg la Bastida, a l’acte van assistir l’alcalde de Quatretonda José Luis Oltra acompanyat d’alguns membres de la corporació, un representant de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana i un representant de l'Associació d'Empresaris i Comerciants la platja de Tavernes de la Valldigna, nombrosos membres de l'Associació d'Amics del Buscarró i veïns de les poblacions de Quatretonda així com de tots els pobles de la Valldigna.

Els actes començaven a les 8.00 del matí amb dos excursions una que eixia des de la població de Quatretonda per la senda PR-CV 172 fins a la Bastida. L’altra excursió des del Pla de Corrals, per l'Obria del Buscarró i Barranc de l'Aigua. A les 12.00 va començament l'acte on els assistents van recórrer les instal•lacions acompanyats del President del GMValldigna J. Vicente Vercher Gadea. A continuació es van realitzar les intervencions del vocal de Refugis del GMValldigna Xavi Català, que va remarcar l'esforç i problemes que s’havien tingut per posar en marxa de nou esta instal•lació, després de mes de 5 anys tancada, va agrair a l’ajuntament de Quatretonda la seua col•laboració. El president del GMValldigna, va agrair a tots la seua presència i especialment als membres de l'Associació d'Empresaris i Comerciants, que amb la seua presència recolzen i donen suport a la importància de promoure este tipus d’instal•lacions, amb fi de donar una major potenciació del turisme, tant de la Valldigna com la de la Vall d'Albaida, també va lamentar la no assistència de cap representant de la Valldigna. Pedro Notario representant de la Federació d'Esports de Muntanya i Éscada de C.V., recalcà la importància d’estes instal•lacions, a fi d’acostar un poc mes els esports de muntanya a totes les persones. L’alcalde de Quatretonda Jose Luis Oltra, va indicar que dins de les possibilitats de l’ajuntament, realitzarà tots els esforços que puga a fi de promocionar turísticament la població i el Paratge Natural Municipal de la Serra de Quatretonda.

El Refugi-Alberg la Bastida, es troba enclavat en el Paratge Natural Municipal de la Serra de Quatretonda, dista d'esta població a 6 Km. i del Pla de Corrals a penes a uns 4 Km.
La Casa de la Bastida és una edificació característica del màs rural, utilitzada antigament com a casa i corral de ramats: parets de pedra, sostre de troncs i teula. Restaurada i rehabilitada compta amb el següent:
Dues cambres en la planta superior de 20 places, serveis i dutxes amb aigua calenta, serveis amb accés per a persones discapacitades, sala menjador amb gran xemeneia. aula de natura, porxada tancada per a usos múltiples, servei de cuina, pati interior amb vistes a la Penya de la Mola, calefacció en tots els dependències, utilització d'energia solar i depuradora biològica homologada.

Xavi Català
Vocal Refugi del GMValldigna