FINALITZA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL DE 2011 A SIMAT DE LA VALLDIGNA

El passat dimecres 31 d'agost del 2011 finalitzà el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals a Simat. Els voluntaris han realitzat tasques de prevenció d’incendis forestals, control i neteja de paratges naturals, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.


Aquest és el quart any consecutiu que es realitza el programa de voluntariat ambiental a Simat de la Valldigna, el qual ha tingut molt bona acollida i acceptació, amb un total de 12 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats del gran risc d'incendi que existeix en les nostres muntanyes durant els mesos d'estiu. Cal recordar que els dies 7 i 8 de setembre de l'any passat prop de 2.000 hectàrees es van cremar en el triangle format per Rafelguaraf, Barxeta i Simat de la Valldigna, en la muntanya del Toro es van arribar a cremar mes de 200 hectàrees.


Xavi Català, responsable de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna i supervisor del voluntariat de Simat, junt al coordinador del voluntariat Oscar Solanes, estan d'enhorabona, perquè enguany no s'ha produït cap incendi en la zona i animen als voluntaris a continuar estes tasques, ja que malgrat tots els incendis que s'han produït durant aquests últims anys, els més importants quan no hi havia voluntariat, s'ha realitzat una tasca molt important, la qual ha evitat mals majors a tot el Terme Municipal. Cal agrair els voluntaris la inestimable tasca realitzada i animar a tota la gent de la Valldigna a que participe l'any que ve.


Des del Grup Muntanya Valldigna volem agrair també la confiança que ha dipositat la nova corporació local de Simat en el grup per portar endavant aquesta activitat tan important per a la preservació del Medi Natural al Terme Municipal de Simat.


Vicent Vercher i Gadea,
President del Grup Muntanya Valldigna.