L'ENTREGA DE DIPLOMES DEL VOLUNTARIAT AMBIENTAL DE 2010, A SIMAT DE LA VALLDIGNA, AMB UN GUST AMARG PELS DOS INCENDIS PRODUÏTS.


El divendres 5 de novembre al Saló de Plens de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, s'entregaven els diplomes del Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals de 2010. En l'acte va estar el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna Joan Serra, així com el President del Grup Muntanya Valldigna Juan Vte. Vercher Gadea. Els dos van fer especial referència de la importància dels voluntaris en la tasca de prevenció i control al terme de Simat de la Valldigna.

Este és el tercer any consecutiu que es realitza el programa de voluntariat ambiental a Simat de la Valldigna, el qual ha tingut molt bona acollida i acceptació, amb un total de 12 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats del gran risc d'incendi que existeix en les nostres muntanyes durant els mesos d'estiu. Encara que en enguany no hi han hagut ajudes de la Conselleria de Mediambient de la Generalitat Valenciana.

També volem informar que dels dos incendis que s'han produït durant esta temporada, en el primer, foren els membres del Voluntariat Ambiental els que ràpidament van avisar als equips de prevenció d'incendis, que gràcies nosaltres actuaren ràpidament per a extingir-ho.

Els voluntaris ens sentim profundament desanimats, ja que lamentablement el segon incendi ha sigut devastador, inclús que s'ha produït fora del període de vigilància del voluntariat, ens ha deixat com si l'esforç realitzat durant dos mesos no ha servit per a res. Cal recordar que prop de 2.000 hectàrees es van cremar en el triangle format per Rafelguaraf, Barxeta i Simat.de la Valldigna, en la muntanya del Toro s'ha cremat mes de 200 hectàrees, el 70% del territori muntanyós de Simat de la Valldigna ha sigut past de les flames.

Xavi Català, responsable de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna, animava als voluntaris a continuar estes tasques, mal grat tots els incendis que s'han produït. Tots els voluntaris també reben la felicitació i reconeixement per part del Regidor de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, el qual els agraí en nom de tota la Corporació Municipal, la inestimable tasca realitzada i va animar a tots els voluntaris a què participen l'any que ve. Per finalitzar l’acte, es va fer entrega als voluntaris dels diplomes acreditatius.