L’AJUNTAMENT DE BARXETA I EL GMVALLDIGNA FAN UNA RUTA ECOLÒGICA-PAISATGÍSTICA.

El GMValldigna i l'Ajuntament de Barxeta, finalitzen el projecte de la ruta Ecològica-Paisatgística de la Mallà, la ruta s’ha integrat dins del sender PR-CV 366, com una de les seues derivacions. Tot el projecte compta amb el finançament de l'Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana.

A part de la senyalització de tot el recorregut s'ha habilitat un mirador de fusta des d'on podem observar una vista panoràmica del terme municipal de Barxeta i les poblacions de la contornada. Estes instal•lacions van dirigides a la difusió i atracció turística del municipi, amb el fi de fomentar entre els ciutadans i els turistes les rutes senderistes i mediambientals que existeixen en la població.

Amb estes ajudes de suport a l’economia local, l’ajuntament de Barxeta, pretén fomentar turísticament el municipi i les seues rutes d’interès públic, l’ús excursionista, esportiu en les muntanyes i espais forestals, de forma integrada, combinant-la amb la protecció i conservació dels recursos naturals del municipi.

Des de GMValldigna també volem destacar que tots estos treballs tenen una gran importància per la recuperació i integració de les xarxes de sender de la Comunitat Valenciana, així com la recuperació de tots els antics camins, tant pel seu valor històric, cultural i mediambiental, així com contribuir per activar l’economia local, promoure i gaudir el respecte amb la naturalesa com un espai de cultura i d’oci.

El GMValldigna esta compromès amb l’ajuntament i els ciudatans de Barxeta, amb el fi de col•laborar i portar a fi tots estos projectes turístics i ambientals donant a conèixer estos paratges tan característics i emblemàtics del País Valencia, aprofitant també per a la difusió turística del municipi.