dimarts, 7 de setembre de 2010

EL FOC ARRASA LES MUNTANYES DEL TERME MUNICIPAL DE SIMAT DE LA VALLDIGNA, LA SERRA DEL TORO I LA BARCELLA.

Els veïns de Simat de la Valldigna ens han dit que es senten abandonats per la Generalitat Valenciana, ja que esta matí l'incendi de Simat de la Valldigna, estava controlat i des de la Generalitat anunciaven que els incendis eren intencionats i que la majoria d'efectius es concentren en dos fronts: el de l'Ermita de Bocairent i Pou Clar d'Ontinyent, ja que els d'Agullent i Alfafara, estan pràcticament estabilitzats" i el de Simat de la Valldigna evoluciona favorablement, és a dir, que el de Simat de la Valldigna estava controlat. Així que ja podien destinar mes mitjans als altres incendis i deixar el de Simat de la Valldigna, per que s’apague ell.

M’entres, el foc ha continuat avançant durant tota la nit i durant tot el dia de hui per la muntanya del Toro, fins a arrasar-lo per complet, les xicotetes masses d'arbres que quedaven entre la part baixa de la muntanya i la població han sucumbit davant de l'avanç incontrolat de les flames i no pararan fins arribar al cremat del mes de juliol.

També cal lamentar que este migdia s'ha produït un altre incendi en la Serra de la Barcella entre els termes de Rafaelguaraf, Barxeta i Simat de la Valldigna

Tots els anys es repeteix la mateixa història a Simat de la Valldigna i el nombre d'incendis no para de créixer de forma desproporcionada.
Espanya és un dels països més castigats d'Europa pel foc i el 80% dels incendis són provocats, tenen beneficis un rerefons econòmic darrere. “El problema està en la prevenció”.


l'incendi a les 20.00 hores del Toro i la Serra de la Barcellal'incendi a les 9.00 hores, del Toro.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc un veí de Simat. Estic molt indignat en la Conselleria corresponent i en la Generalitat. Ens han abandonat. Camps anava a Agullent i a Ontinyent a fer-se la foto, mentres a Simat, ens deixaven de la mà de les flames. Així ens ha anat:el Toro completament cremat, sobredimensionant-se un incendi que ahir a migdia podria haver-se apagat. És lamentable que les conselleries corresponents abandonen La Valldigna. Ara si teniu memòria, torneu-los a votar. Quina vergonya de representants que tenim a Valencia.
Pel que sé i he vist, Serra ha estat donant la cara, criticant que ens abandonaren. Podeu llegir les declaracions al Levante i a la seua web comenten la reunió de Barxeta. Per lo menos, ha conseguit que portaren més avions i pareix que la cosa vaja millor. Pronte será de nit. Tindrem prou per ara? Investigaran qui ha provocat este desastre? Demanaran culpables per no apagar-lo ahir? Es mampendrà a repoblar-ho tot enseguida? Son preguntes que vull que en contesten ja.

Anònim ha dit...

Ens han deixat abandonats per complet al·legant que no hi havien prou medis. Clar que no hi han, si han baixat la dotació pressupostària per a prevenció d'incendis a la meitat i han despedit a muntó de gent! I per altra part, com és que no han demanat ajuda a les altres autonomies per a que ens ajudaren si no hi havien prou medis? Molta unitat d'Espanya, però a l'hora de la veritat ens deixen en el cul a l'aire.