ACTIVITATS DE SENDERISME, MARXA DE L'U DE MAIG I ASCENSIO AL PENYALBA


El cap de setmana passat el Grup Muntanya Valldigna ha participat en 2 activitats de muntanya.

El dissabte 1 de maig es realitzava la marxa popular a les Creus, on membres del GMV començaven la ruta per les Fontetes de Cantus a les 8 del matí enfilant-se cap a les Tres Creus. A les deu i mitja arribaven a la tercera Creu on es va esmorzar. Després d'un merescut descans decidiren visitar la Font de la Sangonera; des d'allí es baixà per la Senda dels Amoladors fins a arribar a la població de Tavernes a la una i mitja.

El dia següent tocava anar al cim de Penyalba. Aquesta marxa, organitzada pel Grup Muntanya Valldigna en col•laboració amb la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat, començava a les 8 del matí des de la Porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna. Els participants eixien cap a la Font Nova de les Foies amb cotxe. Una vegada allí, eixiren a peu per la Font del Gos camí al Penyalba. Durant el trajecte passaren pel Montdúver i seguiren per la cresta de la muntanya, que arriba fins al Forat de la Drova, on esmorzaren. Després seguiren fent camí fins arribar al Penyalba a les 12h. Després de fer-se unes quantes fotos i esplaiar-se, decidiren baixar cap al lloc d'inici, La Font Nova. Al baret de les Foies, al costat de la Font, els esperava una paella que es van afanyar a menjar-se després de l'esforç fet al llarg del matí.

Durant els dos dies va fer un temps un poc inestable, cosa que no va impedir que els nombrosos participants que acudiren a les dos activitats, gaudiren de diversitat de contrasts paisatgístics pel canvi constant de l'oratge.
Secció de Senderisme del GMV