MEMÒRIA D'ACTIVITATS DE 2009

Enguany les activitats el GMV han sigut moltes i variades, entenent que hem consolidat una entitat sòlida i moderna adaptan-la als nostres dies, destinada als servicis de la societat, sense deixar a banda la part social del GMV.

Hem contribuït a donar conèixer a mes de 2.500 persones, que durant tot l'any han conegut els valors mediambientals, paisatgístics, culturals i sobretot socials de la nostra comarca de la Valldigna, destaquem; la vista del Grup de Noruecs; la colaboració amb l'Associació de Comerciantes de la Playa en l'organitzacio de l'autobús turístic; als tres grups excursionistes que ens van visitar, dos dels quals eren de fora de la nostra comunitat. Les activitats realitzades en col•laboració amb la Mancomunitat de la Valldigna durant l'estiu, que segons les nostres dades han sigut les mes positives des de que es porten realitzant este tipus d'activitats; l'organització del 33 Aplec Excursionista dels Països Catalans, que han portat a unes 1.000 persones, a gaudir de tots els encants de la nostra comarca.

El GMV participa en l'elaboració del Pla Estratègic Turístic-Cultural de la Mancomunitat de la Safor-Valldigna. Els tallers de treball del Pla Estratègic de Turisme a la Safor-Valldigna que s'han realitzat durant aquest any 2009. Des del juliol de 2009 s'han fet tres tallers on la principal finalitat ha sigut recollir informació de la comarca, permetent elaborar un diagnòstic que ajudarà a esbrinar quines estratègies i quins programes dur endavant. Es pot dir que el futur del turisme de la Safor es basa en quatre potencialitats: esportiva, mediambiental, patrimonial i de sol i platja, però, el que ens pot distingir d'altres llocs turístics és la taronja. La taronja ha d'estar necessàriament integrada en aquests quatre grups. Des de el GMV pensem que la nostra comarca és molt rica en recursos i pot tindre un gran futur econòmic basat en una nova forma de turisme el qual estiga interessat per les particularitats que pot oferir aquest territori (cultura, productes agrícoles, natura, senderisme...) i no simplement pel sol i platja. Es tracta, en definitiva, d'un turisme sostenible. Per tant, és important que tots els agents socials (ajuntaments, empreses, ciutadans...) de la comarca Safor-Valldigna s'encoratgen per dur endavant aquests tipus de projectes.

Com una entitat esportiva que som, destaquem als nostres Corredors per Muntanya, de l'equip MANCOMUNITAT DE LA VALLDIGNA, que en el seu primer any de participació han aconseguits èxits notables, l'11 lloc en la classificació general de Clubs de la CV. L'alta muntanya ha tingut també un destacat paper en la nostra entitat, ja que entre algunes rutes i cim de menys renom que s'han aconseguit, hem coronat el cim mes alt de la península, El Mulhacén 3.404 m.

El GMV, creix com una entitat de servicis en una societat actual i moderna, destacant els treballs que s'han realitzat durant tot l'any: Continuem apostant molt fort en el manteniment de tota la xarxa de senders de la Valldigna. Durant tot l'any hem executat o col•laborat en divers projectes en la comarca: adequació de la Senda del Castell d’Alfàndec i recuperació de l'antiga senda del Pla del Barber, a Benifairó de la Valldigna; manteniment de les sendes del Pla de la Sangonera, a Tavernes de la Valldigna; neteja de les sendes del Barranc de l'Escudella i Camí Vell dels Foies, a Simat de la Valldigna; creació i disseny de la ruta turística de Barx, la Nevera i els Basses de la Drova, que molt prompte estarà acabada per a gaudir del vall de Barx.

La col•laboració del GMV amb la Mancomunitat de la Valldigna, ha sigut importantíssima tant a nivell d'activitats com en el manteniment de les rutes i la seua senyalització. Enguany hem publicat un tríptic de tots els PR-CV homologats de la Valldigna.

Tampoc volem deixar a banda, la confiança que han depositant en la nostra entitat, per part dels Ajuntaments com el Barxeta i Quatretonda, del qual cada dia estem mes lligats ja que ells no han dubtat de la nostra capacitat i serietat a l'hora d'executar projectes, com el que s'han realitzat, en la senda del Molló PR-CV 172 i el que estem treballant en l'actualitat, un ambiciós projecte a Barxeta que combina les rutes senderistes amb les ecològiques.

Per l'any pròxim, molts projectes. Tenim un gran compromís amb la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de CV, d'organitzar el Campament Provincial de València, així com continuar potenciant la nostra entitat i a les noves seccions, com la recent creada Secció d'Escalada i la Secció de BTT Natura, que molt prompte començarà amb les seues activitats.

Juan Vte. Vercher Gadea (President del GMV)