El GMV amb la Macomunitat de la Valldigna, aposten fort per el turisme de la comarca.

La Mancomunitat de la Valldigna, realitza activitats de senderisme i treballs de manteniment de les principals sendes de la Valldigna.

La Mancomunitat de la Valldigna en col•laboració amb el Grup Muntanya Valldigna, esta realitzant activitats de senderisme per totes les zones de la Valldigna, a fi de promocionar la comarca, estes activitats estan destinades a totes les persones, tant als turistes que ens visiten durant la temporada estival, com per a tots els veïns/es de la Valldigna.

Durant els mesos de juny, agost i setembre s'han realitzat excursions periòdiques amb una considerable participació, sobretot de turistes que estan en la nostra comarca durant l'estiu, Les excursions programades van recorrent els principals paratges i zones t’iterés històrics artístics i paisatgístic de la Valldigna.

Entre altres activitats que s'estan realitzant son el manteniment de les senyalització de les sendes, s'estan envernissant els senyals de fusta per a protegir-les dels elements atmosfèrics, manteniment i neteja de sendes, així com també s'ha recuperat l'antiga senda de la font del Barber.

Segons manifestació del President de la Mancomunitat José Luis Ferrando, assenyala que estes actuacions s'han realitzat en la zona de pla de la Sangonera i pla del Barber, en els termes de Benifairó de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna. Així com s’està estudiant amb la Regidoria de Medi Ambient de l'ajuntament de Simat de la Valldigna i els membres del Grup Muntanya Valldigna, per a les pròximes actuacions, realitzar treballs de manteniment de les sendes històriques del camí del Burros i barranc de l'Escudella a Simat de la Valldigna, així com condicionar l'antiga senda de la Cova de Patrici, en la zona del Toro.